• cestovní kancelář
  • katalogy BAVI online - klik

BARCELONA OD A DO Z A MONTSERRAT

Nejbližší termíny: 12. - 16.9.2024

Španělsko, od 8 990

Barcelona od A do Z a Montserrat

Termín: (Čt) 12.9.2024 - (Po) 16.9.2024

Vydejte se s námi do pulzující metropole Katalánska, pokladnice umění a architektury. Barcelona patří k nejnavštěvovanějším městům světa, kde se snoubí starodávná i moderní atmosféra. Budete obdivovat stavby slavného architekta Antoni Gaudího, jehož největší chloubou je pompézní chrám Sagrada Famila. Za zvuků temperamentních kytar můžete vyzkoušet španělské speciality i úžasné katalánské víno. Fanoušci fotbalu se můžou těšit na fotbalový stadion Camp Nou, kde hraje nejslavnější katalánský klub FC Barcelona.
Barcelona  oplývá mnoha krásami a nudit se v ní rozhodně nebudete, získá vás svým kouzlem a rozmanitostí! Užijete si také pohodu Středozemního moře a odpočinete si na plážích se zlatým pískem.

Program

  • 1. den: Odjezd z ČR, přes Německo, Francii.
  • 2. den: Příjezd na pobřeží Costa Brava, volno v letovisku u moře. Večeře, nocleh.
  • 3. den: Ráno po snídani odjezd do BARCELONY. Zastávka u Sagrada Famila (exter.), velkolepého díla geniálního architekta A. Gaudího. Chrám je navrhnutý ve stylu středověkých katedrál s prvky inspirovanými přírodou i pohanskou symbolikou. Uvidíte také další Gaudího stavby, jež tvoří unikátní styl městské architektury.
    Poté pojedeme na MONTSERRAT – nejposvátnější a poutní místo Katalánska s benediktinským klášterem. Když budeme vyjíždět na horu Montserrat, budete se kochat  skalním masivem přírodního parku obklopený kaplemi a jeskyněmi poustevníků.  Klášter je známý posvátnou soškou černé madony La Moreneta, jež je patronkou Katalánska. Působí zde duchovní energie a okouzlí vás překrásné výhledy do okolí.

    Návrat do BARCELONY – zastávky na zajímavých místech. Shlédnete exteriér největšího evropského fotbalového stadionu Camp Nou, jež je domovem fotbalového klubu FC Barcelona. Uvidíte známé náměstí Plaça d´Espaňa jehož dominantu tvoří dvě zachovalé benátské věže a neoklasická fontána. Kolem majestátní budovy Národního paláce a tančící fontány Font Mágica vyjedeme na jeden z nejpopulárnějších vrchů ve městě – Montjuïc s množstvím zeleně a parků. Užijete si výhled na město a přístav a shlédnete Olympijský stadion kde se v roce 1992 konaly letní olympijské hry. Pak odjezd zpět do letoviska. Po večeři se můžete vydat na procházku kolem moře, užít si atmosféru večerního města se spoustou tradičních bodeg, kde můžete ochutnat typické tapas, sangriu i výtečná španělská vína. Nocleh.

  • 4. den: Po snídani odjezd do BARCELONY. Z centrálního náměstí Plaça de Catalunya se vydáme na procházku unikátní Barri Gótic, která dýchá historií a vládne zde středověká atmosféra. Tato nejstarší část města je tvořena souborem staveb z dob jejího největšího rozkvětu s mnoha krásnými starými domy, kamennými městskými paláci, kostely a kaplemi. Protíná ji spleť úzkých uliček, které oživují pouliční hudebníci. Okouzlí vás nádherná katedrála svaté Eulálie i Basilica de Santa Maria del PI a další pamětihodnosti. Na Plaça Rei spatříte Královský palác, kde Isabela Kastilská a Ferdinand Aragonský přijali Kolumba po jeho prvním návratu z Ameriky. Shlédnete Casa de la Ciutat a palác Generalitat i jedno z nejhezčích náměstí v Barceloně Plaça Reial s palmami.
    Nevynecháme rušnou barcelonskou třídu La Rambla s obchůdky se suvenýry, stánky s ptáky v klecích a barevnými květy, kiosky s knihami, množstvím kaváren a restaurací. Mezi tím vším budete potkávat pouliční umělce, živé sochy v těch nejoriginálnějších kostýmech a pózách. Pravou atmosféru Barcelony zažijete ve vyhlášené secesní tržnici Mercat de Sant Joseph de la Boquería. Můžete se těšit na vůně ryb a mořských plodů, ovoce, sýrů a dalších pochutin. Budete mít možnost ochutnat nakládané olivy, typickou šunku Serano či Belota a spoustu tradičních specialit. Na konci ulice Rambla se tyčí majestátní monument se sochou Kryštofa Kolumba, který připomíná jeho cestu do Ameriky, po které se setkal se španělským králem právě v Barceloně.  Zajímavé jsou  středověké loděnice Les Drassanes, ve kterých  nyní sídlí Námořní muzeum.
    Na začátku přístavu Port Vell oceníte volno, které každý využije dle svých zájmů. Můžete se projít po elegantní přístavní promenádě Paseo Maritimo až do čtvrti La Barceloneta, která byla kdysi sídlem rybářů. Milovníci nakupování můžou navštívit rozsáhlý komplex obchodů a restaurací  Maremagnum. Za návštěvu stojí L’Aquarium de Barcelona, kde poznáte mořský život pobřeží Barcelony ale i oceánů světa. Nabízí 22 obřích akvárií a efektní expozici 80 metrů dlouhého podmořského tunelu se žraloky, kde si budete připadat jako pod hladinou oceánu. Zájemci se mohou vydat do zahradního města Parc Güell nebo navštívit interiéry Sagrady Family, či stadionu Camp Nou. Večer odjezd směr ČR.
  • 5. den: Návrat do ČR.

Ceny First minute (mohou se měnit)


KódTurnusTermínPokoj 1/3Pokoj 1/2 
720 1   (Čt) 12.9.2024 - (Po) 16.9.2024 8.990 Kč 9.890 Kč


Cena zahrnuje

  • 2 x ubytování v hotelu***
  • 2 x polopenzi
  • dopravu moderním klimatizovaným autokarem
  • průvodce
  • zákonné pojištění CK, DPH

Cena nezahrnuje

  • vstupy a místní taxy
  • na vyžádání samostatné ubytování 1 osoby na vícelůžkovém pokoji na přání klienta: 2.500 Kč (připočítává se k ceně 2 lůžkového pokoje).
  • rezervace míst v autokaru za poplatek 200 Kč
  • Svoz z Olomouce, Prostějova 150 Kč (Brno bez příplatku)

Zájezd nabízíme ve spolupráci s partnerskou CK.

Počítadlo návštěv