• cestovní kancelář
  • katalogy BAVI online - klik

Kouzelná Provence

Nejbližší termíny: 9. - 14.7.2024

Francie, od 9 390

Kouzelná Provence

Termíny:    (Út) 9.7.2024 - (Ne) 14.7.2024

Vydejte se do kouzelné Provence a nechte se očarovat touto nádhernou krajinou, nabijte svou duši energií a optimismem navštívených míst. Nechte se inspirovat malíři, spisovateli, herci i zpěváky a vydejte se tam, kde se všem líbí. Vydejte se do Provence! Poznejte atmosféru místních trhů, pochutnejte si na gurmánských delikatesách a skvělém vínu. Vyzkoušejte krásné pláže a koupání na Azurovém pobřeží. Zkušený průvodce vám ukáže to nejlepší, co Provence nabízí. Uvidíte filmovým festivalem proslavené město Cannes, projdete se ulicemi, po kterých se procházeli slavní herci a herečky. Podíváte se na místní památky a budete mít příležitost také ke koupání a nakupování. Po Cannes vás čeká návštěva romantických provensálských městeček a vesniček zakomponovaných do malebné krajiny. Projdete se úzkými uličkami a pitoreskními náměstími s je­dinečnou atmosférou, která inspirovala ty nejvýznamnější malíře a spisovatele. Vykoupete se v nejmodřejším moři Azurového pobřeží v Nice.

Program:

1. den:

Odjezd z ČR přes SRN, Rakousko a Itálii

2. den:

Cannes – prohlídka historického centra města v části La Soquet na kopci Mont Chevalier – známá romantická ulice Rue st. Antoine, náměstí Place de la Castre, kostel Notre Dame de l´Esperance, zbytky starých hradeb, strážní věž z 11. stol., krásná vyhlídka na zátoku s Lerinskými ostrovy. Procházka romantickou uličkou St. Pierre, návštěva provensálské tržnice s místními specialitami. Uvidíte kostel kde bivakoval Napoleon a centrum města se sochou zakladatele lázeňské tradice lorda Broughama. Prohlídku zakončíme u Festivalového paláce, na který navazuje alej hvězd a promenáda  lemovaná krásným parkem a plážemi La Croisette. Osobní volno, možnost koupání, nakupů ve vyhlášených obchodních ulicích. Možnost fakultativního výletu na Lerinské ostrovy: Ile Sainte Marguerite, známý pevností, kde byl v 17. stol vězněn tajemný muž se železnou maskou. Nebo ostrov Ile Sait Honorat s cisteriánským klášterem. V podvečer odjezd na nocleh.

3. den:

Grasse – známé centum parfemářství, ležící mezi kopci Provensálských Alp, obklopeno loukami posetými levandulemi, jasmíny, mimózami a růžemi. Zde budete mít příležitost navštívit výrobnu a muzeum parfémů. Osobní volno ve zdejších uličkách, k posezení v některé z místních kaváren. Vence – romantické vnitrozemské provensálské městečko proslavené slavným malířem  Matissem, které má středověké opevnění ze 13. století, hradní brány, katedrálu, Chapelle du Rosaire, krásné centrální náměstí s fontánou. Poté návštěva St Paul de Vence, malebné provensálské vesnice s jedinečnou atmosférou. Úzké uličky s domy a dvorky, z nichž  vyrůstají vysoké palmy, stíny olivovníků byly motivací pro umělce, kteří zde tvořili. Jedním z nich byl známý Marc Changal. Odjezd na nocleh.

4. den:

Pojedeme do CASSIS, přitažlivého přímořské městečka s nádhernou polohou u hluboké zátoky sevřené ze tří stran vápencovými útesy. Můžete odsud podniknout  atraktivní výlet lodí do národního parku Calanques, který tvoří malebné zátoky s dlouhými úzkými a hlubokými skalnatými zálivy vstupujícími daleko do pobřeží. Ve zdejších restauracích nabízí čerstvé ryby, langusty, plody moře a vynikající víno z vinic, které pokrývají okolní svahy.

Poté navštívíme MARSEILLE – hlavní město Provence a důležitý přístav. Prohlédneme část Vieux Port, který je srdcem města a vládne zde živá středomořská atmosféra. Vine se kolem malé zátoky, kde kotví jachty a plachetnice a po celé jeho délce se táhne množství restaurací, kaváren a obchůdků. Dominantou jsou pevnosti Saint Jean a Saint Nicolas, které jsou součástí muzea evropských a středomořských civilizací. V Marseille si můžete pořídit kvalitní Marseillské mýdlo a navštívit muzeum jeho výroby. V rámci osobního volna můžete případně navštívit baziliku Notre Dame de la Garde jež se tyčí nad městem. Panorama, jenž se od chrámu otevírá je bezkonkurenční, spatříte celé město, přístav i okolní ostrovy. Odjezd na nocleh.

5. den:

Nice – prohlídka města: přístav, procházka romantickým starým městem pod vrchem Chateau. Uličky Nice Vás okouzlí neopakovatelnou atmosférou. Na provensálském  trhu si budete moci vychutnat některou z místních specialit. Pláže u Anglické promenády Vám nabídnou možnost koupání v nejmodřejším moři Azurového pobřeží. Podvečer odjezd směr Itálie, SRN

6. den:

Návrat do ČR

Cena First minute (může se měnit)

KódTurnusTermínPokoj 1/3Pokoj 1/2Pokoj 1/2Doprava
125 1 (Út) 9.7.2024 - (Ne) 14.7.2024 9.390 Kč 9.890 Kč 10.990 Kč Doprava Autobus

 

 
 

Cena zahrnuje

  • 3 x ubytování na hotelu IBIS budget** nebo IBIS***
  • dopravu moderním klimatizovaným autokarem
  • průvodce, zákonné pojištění CK, DPH

Cena nezahrnuje

  • vstupy a místní taxy
  • 3 x snídaně na hotelu ** 890 Kč
  • 3 x snídaně na hotelu *** 1290 Kč
  • případný přesun MHD z parkoviště turistických autokarů do centra Marseille
  • rezervace míst v autokaru je možná za poplatek 200 Kč na osobu
  • příplatek ze jednolůžkový pokoj - 1 osoba na pokoji 4.000 Kč

Doprava autokarem - odjezdová místa

  • Bez příplatku: Brno, Jihlava-Pávov, Humpolec, Praha, Beroun, Plzeň, Rozvadov
  • Příplatek 150 Kč: Olomouc, Prostějov, Vyškov
  • Příplatek 250 Kč: Ostrava, Frýdek – Místek, Kopřivnice, Nový Jičín, Hranice, Lipník nad Bečvou, Přerov
  • Příplatek 300 Kč: Opava, Zlín, Uherské Hradiště, Žďár n/S, Hradec Králové, Pardubice

CK si vyhrazuje právo na určení nástupního místa podle počtu osob (bez příplatku min. 8 osob / příplatková místa min. 15 osob). V případě malého zájmu bude svoz proveden linkovými autokary nebo jinými spoji.

 

 Zájezd nabízíme ve spolupráci s partnerskou CK

Počítadlo návštěv