• cestovní kancelář
  • katalogy BAVI online - klik

Rumunsko - Transylvánie, sídla Drákuly i Ceausesca

Nejbližší termíny: Nyní nejsou žádné volné termíny, pokud máte zájem o tento zájezd, napište nám.

Anglie, od 6 964

Termín: 4. 8. - 9. 8. 2020

Program:

  • 1. den:
    Odjezd, přejezd z ČR,přes Slovensko a Maďarsko.
  • 2. den:
    Příjezd do Rumunska. Přejezd do vnitrozemského Sedmihradska. Procházka po centru historického města Sibiu. Největší atrakcí je zde hrad Bran, označovaný jako „Drakulův hrad“, v obci ukázky lidové architektury, pohledy na pohoří Piatra Craiului tvořící mohutnou vápencovou hradbu nad Zarnesti a pohoří Bucegi. Příjezd na ubytování k Brašovu, nocleh.
  • 3. den:
    Dopoledne zastávka u saského opevněného kostela Prejmer. Cesta Sedmihradskem do pohádkového, hradbami obehnaného města Sigishoara – nazývaného „brána Transylvánie“ a také „Perla Sedmihradska“. Uvidíte starobylou čtvrť s citadelou a změtí starobylých domků, klášterní kostel vyzdobený pestrými koberci, na kopci saský kostel s dřevěným Schodištěm studentů, Hodinovou věž s orlojem, která slouží i jako rozhledna a také rodný dům Vlada Tepese „Drakuly“. Poté Biertan (UNESCO), vesnice s impozantním opevněným saským kostelem z r. 1516 s vícedílným skládacím oltářem. Cesta zpět vinařským krajem Vallea Viilor, zastávka na nákupy. Návrat na nocleh
  • 4. den:
    Přes horský průsmyk Bucegi do úrodných rovin Valašska. Navštívíme rumunskou metropoli Bukurešť - pojedeme kolem širokých bulvárů ve stylu Art déco. Uvidíte dominantu nevídaných rozměrů, jakou je Ceausescův Palác vítězství lidu, dnes sídlo parlamentu i vlády, druhá největší budova na světě zabírající plochu 450 tis.m2. Dále shlédneme: náměstí revoluce (centrum převratu v r. 1989), královský palác Carola II., kostel u starého knížecího dvora, Národní galerii, palác patriarchy s bazilikou, vítězný oblouk. Večer návrat na nocleh.  
  • 5. den:
    Dopoledne osobní volno v horském středisku Poiana Brašov, které leží uprostřed pohádkové krajiny. Výjezd lanovkou na Postavarul (1799 m n.m.) odkud je nádherný výhled na okolní krajinu. Odpoledne Brašov - prohlídka historického, hradbami obehnaného Starého Města se Starou radnicí, jehož dominantou je Černý kostel, největší gotická katedrála Balkánu. Lze vyjet lanovkou na vrch Tampa (955 m), který skýtá pěkný výhled na město a okolí. Odpoledne odjezd směr ČR.  
  • 6. den:
    Přejezd Maďarskem a Slovenskem, návrat do ČR

Ceny/termíny

 
KódTurnusTermínPokoj 1/3 Pokoj 1/2 Doprava
506 1 4.8.2020 - 9.8.2020 8 390 Kč 9 590 Kč Doprava autokarem

 

First minute (může se měnit)

KódTurnusTermínPokoj 1/3 Pokoj 1/2 Doprava
506 1 4.8.2020 - 9.8.2020 6 964 Kč 7 960 Kč Doprava autokarem

Cena zájezdu zahrnuje:

  • 3x ubytování v hotelu***, dopravu moderním klimatizovaným autokarem, průvodce, zákonné pojištění CK, DPH

Cena zájezdu nezahrnuje:

  • vstupy, místní taxy
  • 3 x kontinentální snídaně 590 Kč

Doprava autokarem - odjezdová místa

Bez příplatku: Brno

Příplatek 150 Kč: Olomouc, Prostějov, Vyškov

Příplatek 250 Kč: Ostrava, Frýdek – Místek, Kopřivnice, Nový Jičín, Hranice, Lipník nad Bečvou,

Přerov, Humpolec, Jihlava - Pávov

Příplatek 300 Kč: Opava, Zlín, Uherské Hradiště, Žďár n/S, Hradec Králové, Pardubice

Příplatek 600 Kč: Praha

CK si vyhrazuje právo na určení nástupního místa podle počtu osob (bez příplatku min. 8 osob / příplatková místa min. 15 osob). V případě malého zájmu bude svoz proveden linkovými autokary nebo jinými spoji.

 

Zájezd nabízíme ve spolupráci s CK WISNAR.

Počítadlo návštěv