• cestovní kancelář
  • katalogy BAVI online - klik

Ze Salzburgu na Orlí hnízdo a jezero Königsee

Nejbližší termíny: 17. - 18.8.2024

Rakousko, od 4 790

Ze Salzburgu na Orlí hnízdo a jezero Königsee

- Letohádek Hellbrunn s fontánami, vyhlídky na Alpské velikány, krásy jezera

Termín: 17.08.-18.08.2024

Program:
1.den: odjezd v brzkých ranních hodinách, přejezd s technickou zastávkou do města Salzburg. První zastávkou bude zámek Hellbrunn, který je jednou z nejatraktivnějších pamětihodností Salzburska. Renesancní palác a rekreační zahrady ze 17. století s moderními fontánami bude jistě milým překvapením. Přejezd do Salzburku - procházka historickým centrem města s průvodcem. Zahrady zámku Mirabel, Mozartův rodný dům, Arcibiskupská rezidence, Dóm sv. Ruperta. Pevnost Hohensalzburg - největší zachovalý hradní komplex ve střední Evropě. Osobní volno. Ubytování u Salzburgu - rodinný hotel.
2.den: snídaně, přejezd do Berchtesgaden. Prvně vyjedeme busem z Obersalzbergu k Hitlerovu Orlímu hnízdu do výšky 1.834 m (výhledy), projdeme tunelem do útrob hory Kehlstein a vyjedeme výtahem na její vrchol (výhled nejen na horské velikány, ale i jezero Königssee). Sjezd na parkoviště k autobusu CK. Druhou částí programu bude zastávka u smaragdového jezera Königsee - procházka kolem nebo plavba po jezeře výletní lodičkou na poloostrov sv. Bartoloměje. Při zhruba čtyřicetiminutové plavbě s výkladem je vám předvedena i názorná ukázka ozvěny hraním na trumpetu. Již z dálky vás ale uchvátí panorama poloostrůvku
s kostelíkem.

Cena: 4.790,-  Kč

V ceně:doprava, průvodce, ubytování v rodinném hotelu, bohatá snídaně formou bufetu, pojištění CK proti úpadku.

Nástupní místa: Litovel, Olomouc, Prostějov, Brno

Příplatky: Hellbrunn cca 13,50/6 EUR, Orlí hnízdo cca 30 EUR,  loď  20 EUR, pobytová taxa 3 EUR  ( platí se na místě na recepci !!! ),  1lůžkový pokoj za příplatek 990,- Kč (na vyžádání)

Počítadlo návštěv