• cestovní kancelář
  • katalogy BAVI online - klik

PODZEMÍ ČACHTIC – PO STOPÁCH ALŽBĚTY BÁTHORYOVÉ 2.díl s Milanem Zachou Kučerou

Nejbližší termíny: 18.5.2024

Slovensko, od 1 370

PODZEMÍ ČACHTIC – PO STOPÁCH ALŽBĚTY BÁTHORYOVÉ 2.díl s Milanem Zachou Kučerou

Podzemí Drughetovské kúrie není totožné s násilně uzavřeným podzemím Nádašdyovského kaštielu, které je pro sousedské spory nejspíše natrvale uzavřeno. Pro ty, kteří s námi již v Čachticích v minulosti byli, to může být zopakování gastronomického, turistického a vinařského zážitku s návštěvou nového místa – neboli 2.díl.

Termín: 18.5.2024

Program: V ranních hodinách odjezd z Litovle a Olomouce směr Čachtice. Nejprve navštívíme pěšky romantický Čachtický hrad a provedeme jeho zevrubnou prohlídku. Poté se autobusem přesuneme na výstavu Legendaria o Alžbětě Báthoryové v budově Vinařského družstva. Tam také pojíme místní vinařskou specialitu „Čaradovka“ – husté soté s paprikou a houbami a zapijeme místními víny. Po tomto sytém jídle (ověřeno mnoha výpravami Bavi) si prohlédneme exteriér obce. Projdeme kolem kostela, ukážeme si malé poutní místo a tzv. Umíráček. Pak už zamíříme do podzemí Drughetovské kúrie. To byla novomanželská stavba dcery Báthoryové Kataríny a jejího manžela Juraje Drugheta. Ze které kdysi vybíhaly tři podzemní chodby – jedna k matce, druhá ke kostelu a třetí k Draškovičovskému zámku. Svatba dcery proběhla ještě před odsouzením její matky a zámek už tou dobou dva roky stál. Výpravu povede Milan Zacha Kučera, spisovatel a ředitel Československé filmové společnosti, který jako první natáčel v tomto znovuobjeveném podzemí. Doporučujeme počítat s financemi k nákupu zdejších skvělých vín – zejména červeného mercachu (merlot+čachtice), ale také Dunaje či Pálavy ze zdejších vinic.

Cena: 1370 Kč

V ceně: doprava, průvodce, občerstvení - Čaradovka s ochutnávkou místních vín v hodnotě 15 EUR

Nástupní místa: Litovel, Olomouc

Příplatky: Čachtický hrad – dops. osoba 4,5 EURO, děti 6-15 let 2,5 EURO, důchodci 3 EURO,   Výstava Legendaria 1 EURO, Drughetovská kúrie 2 EURA


Počítadlo návštěv