• cestovní kancelář
  • katalogy BAVI online - klik

Krásy podzimní Šumavy a Bavorský les

Nejbližší termíny: 20. - 22.9.2024

Česká republika, od 5 290

Krásy podzimní Šumavy a Bavorský les


- Prachatice, obora praturů Krišťanov, muzeum lidové architektury Finsterau, Vimperk, Antýgl, Cenkova pila, Modrava, Jezerní slať, Kašperské hory, Srní, Vlčí stezka, Hauswaldská kaple, Vchynicko-tetovský kanál
- turistika i poznání s ubytováním v oblíbeném wellness hotelu – vynikající strava

Termín: 20.09.-22.09.2024

Program:

1.den: odjezd v ranních hodinách, přejezd do jižních Čech s technickou zastávkou. Návštěva Prachatic, kde budeme moct obdivovat nádherné goticko-renesanční centrum s řadou bohatě zdobených domů, obkroužené pásem hradeb. Krátký přejezd do Krišťanova, kde navštívíme oboru praturů s dřevěnou vyhlídkovou věží. Další zajímavou zastávkou bude v Bavorsku muzeum lidové architektury - unikátní soubor selských lidových staveb v přírodě - Finsterau. Přejezd do srdce Šumavy - do města Vimperk s prohlídkou historického centra. Ubytování ve wellness hotelu Churáňov, večeře.

2.den: snídaně, odjezd na Antýgl. Odtud se vydáme jednou z nejkrásnějších turistických tras. Šumavskou přírodou projdeme naučnou stezku Povydří do Čeňkovy Pily. Na trase lze vidět kamenná moře, viklany, obří hrnce, peřeje i menší vodopády (délka 7,5 km). Přejezd busem na Modravu - malebná horská vesnice na soutoku tří potoků. Místo, kde se natáčel známý seriál Policie Modrava. Možnost návštěvy domu Dřevák s interaktivními expozicemi nebo místního pivovar Lyer s osobitou hospodou - speciální piva, ležáky apod. Poslední zastávkou bude Jezerní slať - jedno z nejchladnějších míst ČR. Přírodní památku můžete projít krátkou naučnou stezkou nebo prohlédnout z vyhlídkové věže. Ubytování, večeře.

3.den: po snídani odjezd do Kašperských hor - Naše putování začneme v Srní, kde vás čeká nevšední zážitek na Vlčí stezce. 300m dlouhá lávka ve výšce 4-5m nad zemí je opatřená řadou pozorovacích přístřešků ("procházka Tomáše Holého"). Trasa nás pak povede nenáročnou turistikou podél 200 let starého Vchynicko-Tetovského kanálu. Závěrem navštívíme poutní místo Hauswaldskou kapli, opředenou mnoha legendami. Toto místo na Šumavě se považuje za malé Lurdy. V podvečer odjezd zpět do nástupních míst.

Nástupní místa: Litovel, Olomouc, Prostějov, případně další místa po trase zájezdu dle dohody

Ubytování: hotel *** - 2, 3, 4lůžkové komfortní pokoje s vlastním soc.zařízením

Polopenze: snídaně formou bufetu, večeře formou bohatého bufetu

Cena: 5.290,- Kč

V ceně: doprava, 2x ubytování v hotelu s polopenzí (snídaně, večeře), průvodce, pojištění CK

Nástupní místa: Litovel, Olomouc, Prostějov, případně další místa po trase zájezdu dle dohody

Příplatky: Finsterau cca 6 EUR,  rekreační poplatek obci 60,- Kč / 2 noci - platí se na místě při ubytování na recepci !!!!!

Jednolůžkový pokoj :  příplatek 700Kč/osobu/2noci

Počítadlo návštěv