• cestovní kancelář
  • katalogy BAVI online - klik

TO NEJ ZE ZÁPADNÍCH ČECH a Bavorsko

Nejbližší termíny: 27. - 29.9.2024

Česká republika, od 5 150

To nej ze západních Čech a Bavorsko

- Lázeňský trojúhelník - Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Karlovy Vary, Loket, Cheb, Bečov nad Teplou, Waldsassen ( Bavorsko )

Termín: 27.09.-29.09.2024

Program:

1.den: v ranních hodinách přejezd na západ Čech. První zastávkou bude Bečov nad Teplou - strážce pokladu unikátní schránky - relikviář sv. Maura. Prohlídkový okruh vás vezme po stopách této nejcennější zlatnické památky. Poté krátký přejezd do Mariánských Lázní - města uprostřed Slavkovského lesa - prohlídka centra s nádhernou kolonádou,fontána. Individuální volno. Přejezd na ubytování.

2.den: po snídani se přesuneme do bavorského městečka Waldsassen v Německu, kde navštívíme cisterciácký klášter s katedrálou. Kolem poledne přejezd do Chebu - prohlídka Špalíčku -unikátní blok jedenácti měšťanských hrázděných domů s Kramářskou uličkou. Volno. Posledním zastavením druhého dne budou Františkovy Lázně - procházka malým lázeňským centrem s možností posezení v kavárničkách. Ubytování.

3.den: snídaně, odjezd do Lokte - malebného města s impozantním hradem - možnost návštěvy hradu nebo procházky památkovou rezervací - náměstí s barokním sloupem. Krásné výhledy na meandry řeky Ohře. Krátký přejezd do lázeňského města Karlovy Vary - procházku zahájíme u známého Grandhotelu Pupp - kolem krásně opravených lázeňských domů, podél říčky Teplé dojdeme k hlavnímu vřídlu a na Vřídelní kolonádu, která je srdcem lázní. Nevynecháme ani centrum dění filmového festivalu - hotel Thermal. Masarykovou ulicí dojdeme na Becherplatz - zde se vrátíte o 200 let zpět. Navštívit můžete Muzeum Jana Bechera nebo ochutnat třináctý pramen ve stylové kavárně. Individuální volno můžete strávit v lázeňských kavárnách nebo procházkou a ochutnávkou teplých lázeňských oplatek. Příjezd v pozdních večerních hodinách.

Cena: 5150,- Kč

V ceně: doprava, 2x ubytování v hotelu s polopenzí (snídaně, večeře), průvodce, pojištění CK proti úpadku

Příplatky: Bečov 240/190 Kč, Loket 175/140 Kč, muzeum J. Bechera 250/190 Kč,pobytová taxa, 1lůžkový pokoj +700,- Kč (na vyžádání)

Nástupní místa: Litovel, Olomouc, Mohelnice

 

Počítadlo návštěv