• cestovní kancelář
  • katalogy BAVI online - klik

Zámek Hluboká nad Vltavou a Jindřichův Hradec

Nejbližší termíny: 13.7.2024

Česká republika, od 1 450

Zámek Hluboká nad Vltavou a Jindřichův Hradec

Termín: 13.07.2024

Program: V ranních hodinách odjezd do nádherného komplexu zámku Hluboká nad Vltavou. Zámek vděčí za svoji současnou podobu rodu Schwarzenberků a mnohdy bývá označován jako nejhezčí zámek České republiky. Krásný je rovněž rozsáhlý krajinářský park. Na zámku nahlédnete do soukromých pokojů i do přepychových reprezentačních sálů s vyřezávaným obložením stěn, kazetovými stropy, elegantním stylovým nábytkem, křišťálovými lustry a bohatými sbírkami obrazů, stříbra, porcelánu a gobelínů. Podívat se můžete i na vyhlídkovou věž a do zámecké kuchyně s množstvím dochovaného kuchyňského zařízení z přelomu 19. a 20. století. V zámecké jízdárně si prohlédněte expozici jihočeské gotiky a holandských mistrů ze sbírek Alšovy jihočeské galerie. Kdo nebude mít zájem o zámek - možnost návštěvy loveckého muzea Ohrada, kde se také nachází ZOO.
Přejezd busem do Jindřichova Hradce - procházka malebným historickým centrem, kolem rybníka Vajdar. Možnost návštěvy jindřichohradeckého hradu a zámku nebo nejproslulejšího exponátu zdejšího muzea, kterým je největší lidový mechanický betlém na světě - Krýzovy jesličky.

Cena: 1450,- Kč

V ceně: doprava, průvodce

Nástupní místa: Litovel, Olomouc, Prostějov, Brno

Příplatky: Reprezentační trasa Hluboká 210/150 Kč, rezervační poplatek 10 Kč, věž 120/80 Kč, Krýzovy jesličky 120,- / 60,- studenti, senioři

Počítadlo návštěv